Sansa

Myytin Valon Valtameri "Sansa"

C Malla Muhonen
Rotu bordercollie
Sukupuoli narttu
Syntymäpäivä 11.03.2012
Paino 16kg
Terveys Silmät pentuna OK, olat OK, selkä OK, lonkat A/A, Polvet 0/0, Kyynärät 0/0 (Kuvattu21.5.13)
Harrastukset pk-haku, pk-jälki, toko, agility
Tulokset Toko ALO1
Sansa KoiraNetissäSansa
Ipanapa, Ipi, Sanspi, Sanspa, Santtu
Sansa on puolentoista vuoden etsinnän tulos ja hetkeäkään en ole katunut. Sansa on bordercollieksi suhteellisen rauhallinen, joskin varmuuden kasvaessa turbovaihdekin löytyy. Sansa on perinteinen bordercollie eli se on ohjaajalle nöyrä ja herkkä. Sansa ei kuitenkaan ole mikään mielistelijä ohjaajaa kohtaan vaan siltä saa kyllä vaatiakin. Sansalle kelpaa palkaksi ruoka tai lelu, mutta lelu vie ehdottomasti voiton. Sansa on ihmisille ja toisille koirille avoin. Myöskään äänet tai erilaiset alustat eivät sitä pelota.

Arjessa Sansa on koira helpoimmasta päästä. Sen kanssa voi mennä kaikkialle ja se soputuu tilanteeseen kuin tilanteeseen. Matkustamme paljon julkisilla kulkuvälineillä ja Sansasta junassa oleminen tarkoittaa nukkumista, mentiin sitten 15min tai 6h. Kotona Sansa ottaa aina rennosti ja osaa vieraissakin paikoissa rauhoittua. Sansa on kuitenkin hyvin energinen, joten jos energiaa ei ole purettu mihinkään niin se huomaa kyllä viimeistään parissa päivässä. Sansa on suhteellisen pehmeä, joten sille on ollut helppo opettaa arjen perussäännöt.

Sansa on minulla harrastuskoirana ja tavoitteena ovat toko, agility ja pk-puolen kilpailut. Harrastuksissakin Sansa on mukava kaveri ja sen voi luottaa yrittävän parhaansa. Sansa oli pentuna aika itsenäinen menijä, joten tähän panostettiin ja nyt tuloksena on aikamoinen mammankulta. Ei kuitenkaan liiaksi eli haussa ja agilityssä irtoaminen ei ole mikään ongelma.

Vaikka paljon harrastetaankin niin yksinelävälle opiskelijalle Sansa on kuitenkin ensisijaisesti paras kaveri. Se heiluttaa häntäänsä aina yhtä innokkaana oltiin menossa mihin tahansa. Illalla se odottaa lupaa tulla kainaloon sanomaan hyvää yötä ja aamulla se tulee sanomaan huomenta.

Sansan lempiasioita ovat hakutreenit, aksaesteet, vinkuvat jalkapallot ja juoksukaverit. Koskaan en ole nähnyt Sansaa yhtä iloisena kuin kuukauden hakutreenitauon jälkeen kun aloin kotona pakkamaan treenikamoja reppuun. Siinä oli pieni bordercollie ratketa liitoksistaan : ) Hakutreeneissä Sansa onkin parhaimmillaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti