sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Treenataan, mutta suunnitelmaa meillä ei kyllä ole

Juu eli taas on treenattu vaikka mitä, mutta nyt alkaa kyllä huomata, että kun alkeet on jo lähes kaikesta käyty läpi ja Sansa osaa jo vaikka ja mitä, niin olisi tilausta kunnolliselle treenisuunnitelmalle vähän kaikissa lajeissa. Suunnittelen yleensä kyllä treenit etukäteen, mutta se ei aina oikein riitä.

Haku on ehkä parhaimmalla tolalla. Rullat tuli ja niihin sain hyvän suunnitelman. Niitä treenataan nyt talvi ja keväällä ollaan toivottavasti siinä vaiheessa, että voidaan siirtää ilmaisu jo maastoon. Etsinnässä ollaan nyt päästy 50m suoriin pistoihin avuilla ja ilman. Näitä tehdään nyt ja näistä keväällä jatketaan. Viime treeneissä Sansalla oli ensimmäistä kertaa kunnollinen umppari ja voi että oli vaikeaa, mutta hienosti Sansa sen itse selvitti : )

Jälki on myös ihan kohtuullista. Nyt on pyritty kerran viikkoon tekemään yksi jälki. Nyt viimeiset jäljet on olleet noin 200m pitkiä ja siellä on ollut noin 6-8 namikasaa ja lopussa pallo. Vanhentuneet ovat vähän vajaan tunnin ja maastona on ollut metsä. Janaa on alettu myös vähän harjoitella. Nämä on menneet hyvin ja näitä jatketaan kunnes lumi hätää meidät pois metsästä. Keppien opetukseen mulla on suunnitelma ja tavoitteena on, että ne kepit saataisiin sinne jäljelle keväällä.

Esineruutu on osoittautunut ongelmaksi nyt viimeisissä treeneissä. Sansa haluaisi kovasti jäljestää ne esineet ja hajun tarkentaminen on vaikeaa. Suurin ongelma tässä on kuitenkin se palautus. Sansasta riittää ihan hyvin, jos sen esineen räkäisee metrin päähän. Nyt pitää vain ottaa itseä niskasta kiinni ja treenata palautusta kaikilla esineillä, mitä vaan keksin. Etsinnät pitää pitää helppoina. Kyllä niissä maastoissa ja tottiksessa menee aikaa reilusti ennen kuin ne on kisavalmiita, joten esineruudun treenaamiselle on hyvää aikaa.

Agility on paljonkin kouluttajasta ja treenivuorosta riippuvaista. Kontakteissa olen ehkä eniten hukassa. Haluaisin, että A:lla Sansa juoksee ylösmenon ja pysähtyy alasmenolle ja puomilla pysähtyy molemmissa päissä. Näiden treenaamiseen vain tarvittaisiin hillitön määrä toistoja ja kun hallilla ollaan se 1h kerran viikossa... Kotona ollaan toki näitä tehty kirjojen avulla, mutta se ei ihan riitä. Muuten oon agilityn suhteen aika pihalla, mutta onneksi on kouluttaja niin edistytään varmasti talven aikana : )

Toko onkin sitten se pahin katastrofialue. Tässä ei olla oikeastaan edetty kuin seuraamisessa, jota päästään jo noin 6-7 askelta mallikkaasti. Tähän pitää ehdottomasti tehdä se pitkän tähtäimen suunnitelma!

Arkielämä alkaa olla mukavan helppoa tuon kultapossun kanssa. Ensimmäisiä juoksuja odotellaan : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti