keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Tokoinnostus

Treenailut jatkuu kaikissa lajeissa ja nyt on taas tokoteltukin ihan kunnolla. Hurjaa menoa on kieltämättä ollut. Omistajaa välillä hirvittää treenimäärä, koiraa ei tunnu haittaavan. Pikemminkin Sansa tuntuu niin nauttivan treenaamisesta. Ja kotona huomaa kyllä eron. Jos ollaan kauheasti treenaamatta niin kotona Sansa kyllä pääasiassa lepää, mutta vaihtaa paikkaa useasti ja reagoi heti jos nousen tai muuta. Kunnolla treenattuna se nauttii nukkumisesta : ) Tuhisee tyytyväisenä.

Haku: Viime päivityksen jälkeen ollaan päästy 7 kertaa treenaamaan. Etenevät on alkaneet sujua ja kääntyy lähes aina oikeaan suuntaan. Joskin nyt on myös alkanut ilmenemään oikomista. Yksissä treeneissä kävi moka kun maalimiehen paikasta oli epäselvyyttä ja pistotin Sansaa monta kertaa tyhjälle alueelle (jonne se teki heti ensimmäisellä aika nätin tyhjän piston). Sansa selvästi paineistui tästä ja kun saatiin maalimiehen paikka selville niin selkeästi painetta oli. Lopulta saatiin kuitenkin todella läheltä onnistuminen ja iso palkka. Harmillinen takaiskuhan tämä oli ja harmitti tosi paljon koiran puolesta oma tyhmyys. pari treeniä tehtiin sitten helppoja suoria itsetunnon parantamiseksi ja pistojen suoristamiseksi. Ei kyllä mitään huomannut tosta paineistumisesta seuraavissa treeneissä, joten ei varmaan mitään superpeikkoja jäänyt mieleen. Seuraavia hommia olisi oikeat tyhjät ja suorapalkat.

Agility: Talveksi saatiin joka toiselle viikolle kisaavien ryhmään paikka. Toivotaan, ettei olla siellä ihan pohjamutaa. Edelliset ryhmätreenit on menneet kivasti ja ilmoitin Sansan ekoihin aksakisoihin ensi viikonlopulle. Glup. Eilen käytiin omatoimitreenaamassa kera Emman, Simban ja Taiston. Kävi selville kaksi selkeää asiaa: mä en osaa tehdä persjättöä, eikä Sansa siten lukea niitä ja ei ne kepit nyt vielä ihan valmiit ole. Sansalle oli kyllä aika vaikea se meidän radan keppikulma: avokulma suoraan putkesta. Teki jopa yhden aloitusvirheen. Mutta sitten keskenjättöjä monta... Muuten ihan ok. Rimoja tuli pari, mutta ne oli kyllä mun mokia useimmiten. Kokeilin ohjata Taistoa ja Simbaa myös. Taiston kanssa meni ihan ok, mutta Simbaa en saanut kääntymään en millään. Nyt ymmärrän mitä tarkoitetaan kun koiraa on raskas kääntää. Simba siis kääntyy hyvin, jos sitä vaan osaisi kääntää. Emma ohjasi Sansaa myös ja ison ihmetyksen toivat kontaktit, jotka on mun kanssa 98% varmat ja Emman kanssa Sansalla ei ollut aikomustakaan pysähtyä.

Esineet: Nyt ollaan päästy tavoiteeseen vähintään kerran viikkoon. Useamminkin toki voisi... Ihan hyvin on nyt sujuneet ja juoksentelua ei ole esiintynyt. Palautuksetkin on jopa parantuneet. Sunnuntaina Sansa teki hienon ruudun : ) Ruudussa oli 4 esinettä: kolme takarajalla ja yksi keskellä. Ensimmäisellä pistolla nousi toinen takakulma ja toisella keskiesine. Lopetettiin siihen. Aikaa meni 3min. (Ja olettaisin, että tähän kuului myös ensimmäisen esineen lelupalkkaus)

Toko: Mä oon saanut jostain tokoinnostusta : ) On saatu hyviä treenejä alle. PK-hyppyäkin tuli treenattua. Vähän kaikkea. Seuraamisessa on edelleen vähän kyttäilyä ilmassa. Sain kuitenkin hetken kokeilun jälkeen myös kivaa seuraamista. Palkkasin isosti ensin kehumalla hetken ja sitten vasta pallo. Ruutu on päässyt taas kunnon treeniin. Kaukoja on veivattu nyt ihan kaikkia vaihtoja. Tunnari otettiin taas kevään omanpiilotusten jälkeen treeniin. Ulkona tehtiin käpytunnaria ja tässä sain lampun välähtämään pienen bc:n päässä. Melkein näin sen. Sisällä testasin lamppua ensin hajuttomilla kapuloilla ja sitten hajustetuilla. Sansan ensimmäisen muun hajuisilla kapuloilla tehdyn tnnaritreenin otin myös videolle. (Saatin ennakkolahjana videokamera isäpuolelta. Jonka tekemiä on myös meidän tunnarikapulat. Isäpuoli <3)

http://www.youtube.com/watch?v=sKh8vt07PWg

Tänään tehtiin lisää tunnaria ja tavoitteena on nyt tehdä kaukoja ja tunnaria joka päivä, jotta saataisiin kaukohin rutiinia ja tunnariin varmuutta. Josko näillä eväillä päästäsiin voittajakisaamaan ensi keväänä : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti