maanantai 2. syyskuuta 2013

Treenailun makua

Nyt on päästy totaaliseen treenamisen makuun ja arki on lähtenyt käyntiin. Aamuisin kouluun ja illalla treeneihin. Ollaan me onneksi vähän muutakin ehditty tehdä.

Agility Saatiin uuteen ryhmään paikka ja nyt kerran ehditty käydä. Omatoimitreenaamassa on myös käyty ja kivalta näyttää. Omatoimitreeneissä on lähinnä keskitytty keppeihin, jotka on se viimeinen este, jonka opetus on vielä kesken. Muutaman helpon toiston jälkeen saa aina tehtyä myös keppejä radan osana, joten eiköhän ole ihan realistista, että tänä vuonna vielä startataan : ) Käytiin myös möllikisoissa todella helpolta radalta hakemassa vitonen (mun ruman ohjauksen takia rima) ja maksi möllien voitto. Osallistujiakaan ei ollut kuin kymmenkunta, mutta Sansalla on 10 sekuntia nopeampi aika kuin kenelläkään muulla : )

Haku Ollaan päästy noin 2 kertaa viikossa treenaamaan ja edistystäkin tapahtuu. Etenevät ja hallinta on olleet listalla. Sansa on selkeästi tajunnut, että suoraa mennään ja sit käännytään, mutta välillä on käännytty väärään suuntaan. Sansa on muutaman kerran käynyt luultavasti tarkistamassa edellisen piilon. Saamarin lujaa se liikkuu. Vauhti on vaan kasvanut, mutta ainakaan toistaiseksi en ole huomannut, että nenä olisi ollut silti kiinni. Ilmaisut on irtorullilla sujuneet kivasti.

Esineruutu Ei olla tehty kuin pari. Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja tehdä enemmän. Omat on menneet ihan kivasti, mutta viime yhteistreeneissä vedettiin ihan pohjanoteeraus. Sansa näki kun esineitä lähdettiin viemään, mikä nosti sitä vähän liikaa. Ruudussa oli 4 esinettä ja kaikki aika takana. Sansasta ruttu oli lähinnä juoksuharjoitus. Tosi harvoin se on sillä tavalla vain juossut menemään eikä keskittynyt mihinkään. Yksi nousi suhteellisen pian, mutta toista sain pistottaa hetken. Lopetettiin sitten siihen. Valitsin myös vaikeahkoja esineitä. Treeniä vaan. Vähintään 1 ruutu viikossa.

Toko Tokoakin ollaan treenattu aika vähän. Lähinnä tehty lyhyitä asennetreenejä seuraamiseen ja omasta mielestä ne on ainakin vähän auttaneet. Enää Sansa ei mene niin matalana. Noutoon tehtiin vauhtia Jessican Myyn avustuksella kateutta hyödyntäen ja voi miten lujaa pikku bc tulikaan : ) Pitänee toistaa mahdollisuuden sattuessa. Tokoonkin ei varmaan muuta sanottavaa kuin treeniä vaan lisää. Tälle vuodelle olisi pieninä tavotteina vielä BH ja mahdollisesti AVO.

Paimennus Saatiin mahdollisuus paimennukseen Sansan sukulaisen Livin luona. Oli todella mukava päivä ja Sansakin pääsi lampaille yhteensä 5 lyhyehköä kertaa. Ensin se oli taas vähän pihalla, mutta loppua kohden se väläytteli jo ihan kivoja pätkiä. Ei paimennus varmaankaan tule meidän harrastuksissa koskaan kovin ylös nousemaan, mutta jotenkin on silti makeeta nähdä, että kyllä sillä vielä on niitä ominaisuuksia, joita rotuun on jalostettu. Ja miten hienoa olikaan "isojen" koirien työskentelyn seuraaminen isolla pellolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti