maanantai 28. lokakuuta 2013

Taas uusi kisakirja

Viime keskiviikkona ostettiin taas uusi kisakirja, kun oltiin BH-kokeessa. Saatiin viimeinen numero, joten ehdin muiden suorituksia katsella hyvän aikaa. Tuomari vaikutti aika löysältä ja aika mieenkiintoisillakin pääsi läpi. Sää oli mukavan syksyinen vesisateineen. Sansa oli mukavan oloinen autosta otettaessa. Me mentiin ensin paikallamakuuseen. Voi miten surkean näköinen Sansa oli kun kävin sen hakemassa. Korvat olivat suoraan sivulle ja niiden päistä valui vettä... Omat liikkeet alkoi vähän huonosti kun pari ei meinannut saada omaa koiraansa maahan ja käytti varmaan 6 käskyä. Sansa vähän tästä hämmentyi, muttei kuitenkaan mennyt maahan. Ensimmäinen suora remmissä seuraamista oli kuitenkin vähän kökkö. Loput seuraamiset oli hyvää, vapaana seuraamiseen olin erittäin tyytyväinen. Muutenkin loppu sujui mallikkaasti ja arvosteluna saatiin kaikesta erinomainen. Kaupunkiosuus oli erittäin lyhyt ja siitäkin siis läpi. Tuloksena hyväksytty BH.

Torstaina treenattiin hakua ja otettiin pieni mielenkohotustreeni, joka toimi hienosti : ) Eilen hakuiltiin sitten taas kunnolla ja saatiin hyvä treeni yhdellä tyhjällä. Vähän on tullut oikomista pistoihin, joten pitää varmaan tehdä taas joku treeni pelkkiä suoria. Eilen otettiin mys esineruutua. Vähän oli taas malttamattomuutta esineen paikallistamisessa, mutta muuten hyvä. Nosti jopa aika vaikeassa paikassa olleen takaesineen. Haetutin 2/3, koska teki hyvin töitä ja toi sen vaikean. Ruutu oli vähän vajaa leveydeltään (30m).

Perjantaina käytiin tokoilemassa ja saatiin ihan seuraakin. Tehtiin paikkamakuu piilossa 4min. Kävin 2min kohdalla palkkaamassa. Oli ilmeisesti ollut nätisti. Sitten ahnehdin ja tehtiin tunnaria. Mielentila oli väärä ja kun jouduin korjaamaan niin epävarmuus iski. No saatiin sitten lopussa tehtyä ihan oman piilotuksia onnistuneesti. Tehtiin myös vähän seuraamista, luoksetulon stoppeja, kaukoja, metallinoutoa... Seuraaminen oli kivaa. Luoksetulon stoppi valuu edelleen, mutta valukoot, en halua, että vauhti kärsii. Kaukotkin oli aika vaikeat korkeassa vireessä, muttä näissä sain sitten keskittymään. Metallinouto oli magee. Katseltiin ensin Simban noutoja. Sit mentiin lujaa ja käytettiin myös aksaputkea kiihdyttimenä. Tosi hienoja : ) Kokeiltiin myös AVO-hyppyä, joka toimi ihan ok. Ja lopuksi kokeiltiin myös metristä ja mentiin hyvällä asenteella yli keskittyen. Kerran takajalat hipaisivat estettä.

Lauantaina kisattiin aksaa 3 starttia Lempäälässä. Ekalla hyppyradalla hyllytettiin väärään putkenpäähän, aksaradoilta saatiin molemmilta kymppi. Ekalta niistä rengas ja rima. Toiselta kielto ja kepit. Hyvää oli taas paljon: lähdössä pysyttiin, rengas onnistui 2 radalla, kepit myös 2 radalla, sain tehtyä persjätön radalle ja tärkeimpänä kaikista meillä oli kivaa : ) Treenattavaakin riittää: peruskäännökset, estehakuisuus (hypyt)... Mut vasta nyt voin sanoa tuleeni aksakärpäsen puraisemaksi.

Kuten kaikesta voi päätellä niin me nautitaan aktiivesta treenisyksystä. Onnea on treeneistä väsynyt bordercollie kainalossa, kaakaomuki ja hyvä kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti