lauantai 15. syyskuuta 2012

Esineruutua ja hömppää

Tänään käytiin treenamassa esineruutua.

Otin ekaa kertaa ihan kunnolla tallatun alueen ja pk-liivit ja kaikki. PK-liivien laiton jälkeen Sansa oli ihan just sen näköinen, että missäs kaikki muut on : ) Kun tästä hämmästelystä päästiin niin totesin, ettei S tykännyt ollenkaan pitää tumppua suussaan vaan sylki sen aina pois. No tehtiin vähän alkuun pitotreeniä ja myös etsinnän jälkeen. Parani kyllä huimasti.

Tyhmänä en juuri nostattanut Sansaa pitojen jälkeen, joten se kyllä etsi tumpun kun vietiin se yhdessä tai kun vein sen Sansan nähden, mutta ei kyllä mitenkään kovin nopea suoritus ollut. Tuolla noepudella ei voittajassa löydy kaikkia 3 esinettä... Nenän käyttö on ihan hyvää, joskin Sansalla on vielä vähän ongelmia tarkentaa hajua. Nenänkäyttöharjoituksia tuli myös, kun palkkasin sitä heittämällä palloa varvikkoon.

Mitä opimme tästä: Ensi kerralla koira oikeaan vireeseen, mahdollisesti apparin avustuksella ja kotona tehdään pitotreeniä kaikella mitä keksitään.

Pois metsästä kävellessä keksin ottaa vähän hömppää ja Sansakin innostui : ) Oon opettanut sille kehonkäyttöharjoituksena hyppäämään kaatuneen puunrungon päälle ja tasapainottelemaan siinä. Terhin mudien innnoittamana kokeilin samaa käskyä kiven päälle kiipeämiseen ja toimihan se. Sit yhdistin hömpöttelyyn myös kierrot. Sansalla oli kivaa kun se kiipeili kivien ja puiden päälle ja kierteli puita. Tuli tässä jotain järkevääkin treenattua eli palkan odottamista, teetin sillä välillä muutamia tehtäviä putkeen ja sitten vasta palkkasin. Mut tärkeintä tässä oli se, että meillä oli tosi kivaa yhdessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti