keskiviikko 19. syyskuuta 2012

PK-päivä

Eilen otettiin ehkä jopa vähän yliannos pk-lajeja, onnkesi koiraa ei tuntunut haittaavan moinen.

Aloitettiin hakutreeneillä Jakomäessä. Sansa otti taas 4 ukkoa. Kaikilla lelupalkka. 1. ukko oli haamujänis 15m. Tämä hyvä. 2. ukko oli noin 15-20m. Ääniapu. Sansa lähti ihan suoraan, mutta siirtyi sitten polulle ja meni ohi. En tiedä saiko hajun vai näkikö, mutta löysi sit pienen lenkin kautta joka tapauksessa. 3. ukko halusin kokeilla hajuhakua jotta sais sitä vähän palautettua siihen moodiin, että nenä pidetään auki. No ei onnistunut sitten ollenkaan vaikka käytiin melkein nuolaisemassa ukkoa. Painui vain risteilemään metsään. Teki kyllä ainakin omasta mielestään hommia, mutta... No lopulta meni sen verran suoraan että hyväksyin. Onneksi otin 4. ukon, joka oli ääniapu 30m. Tämä oli super. Sansa ei edes lähtenyt seuraamaan ylittämäänsä polkua : ) Tästä jäi hyvä mieli.

En oikein tiedä pitäisikö hajuhakuja nyt treenata niin että saan ne toimimaan vai unohdanko koko ajatuksen. Jollain pitäisi kuitenkin haamujen ja ääniapujen kanssa muistutella siitä nenästä. Mulla alkaa olla epäilystä siitä että Sansa on ohjaajapehmeämpi kuin voisi noin yleisolemukselta kuvitella. Mun pitää nyt olla supertarkkana sen kanssa, etten jyrää sen omaa halua yrittää.

Hakutreeneistä suunnattiin jäljestämään. Sansa teki ensimmäisen ei mun tallaaman jäljen. Jälki oli nurmikolla noin 50m? ja namikasoja taas vähän väliä. Oli tosi tuulista ja jälki oli tuore, joten Sansa painui vähän sivuun välillä ja lisäksi se edelleen jäljestää niin, että se ryömii eteenpäin... Sansa kuitenkin löysi pääosan namikasoista, päästiin jälki loppuun, Sansa teki koko ajan keskittyneesti töitä ja tiesi selkeästi mitä oltiin tekemässä. Tästä on hyvä jatkaa.

Sitten otettiin vähän tokoa. Sansa teki saman setin kuin ennenkin. Pitäisi keksiä jotain uusia juttuja joita vois tehdä vauhdikkaasti, etten kyllästytä koiraa, siltä ei kuitenkaan toisaalta voi vielä vaatia kauheasti mitään. Tänään otin ensimmäistä kertaa paikkamakuun ulos, muuten hyvä mutta takapää vähän liikkui kun kävin palkaamassa. Sit tehtiin kiertoja, merkkiä, ruutua ja noutoa. Merkit vähän parempia kuin tähän asti. Ei kaatanut enään kun yhden kerran. Noudossa se on alkanut kytätä, että koska pallo lentää. Huomautin tästä ja sainkin vähän vauhtia. Tehtiin myös kapulalla kiertoja, nää oli hyviä. Ruudut oli aika pro. Tein pari ihan suoraan niin että vein lelun jä päästin sitten Sansan sitä hakemaan. Sitten yhden niin että vein lelun, lähetin Sansan kiertänmään ja suoraan sieltä lelulle. Tämä oli ihan super. Vauhtia oli : )

Ihan kuin ei olisi jo tarpeeksi tehty niin otettiin vielä pellolla viestin alkeita ihan 30-60m matkalla näköyhteydellä. Mulle päin Sansa tulee lujaa ja halukkaasti, mut Emmalle oli vähän aluksi ongelmia saada sitä menemään. Se ei jotenkin yhtään tajunnut, mutta saatiin sitten muutama tosi hyvä niin, että Emma juoksi lelun kanssa poispäin. Eiköhän tämä tästä. Toivotaan että ikä ja treenaminen tuo sansalle lisää varmuutta, koska tällä hetkellä en kyllä usko, että siitä on juoksemaan viestiä ainakaan kisoissa. Mutta treenaminen on koirastakin kivaa, joten eipä tässä mitään hätää.

Treenien jälkeen istuttiin aurinkoisella pellolla koirien kanssa ja vitsailtiin, että pitäisikö mennä vielä tallomaan esineruutu niin olis kaikki meidän PK-lajit treenattu. Päädyttiin sit kuitenkin meille tekemään ruokaa ja katsomaan leffaa. Ei ollenkaan huono päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti