sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Pätevä koira, typerä ohjaaja

Tänään taas hakuiltiin. Sansa oppii asioita joskus jo ensimmäisestä toistosta, ohjaaja näköjään tarvitsee useita : ( Niin piti ottaa helppo ja onnistunut motivaatiotreeni, mutta päätin sitten kokeilla kuinka pitkälle saan koiran uppoamaan...

Neljä ukkoa oli taas meidän treeni. 1. haamu 25m. Haamu näyttäytyi kallion päällä ja painui sitten sen taakse. Sansa juoksi hienosti suoraan kalliolle, pyörähti siinä, sai hajun ja löysi. 2. haamu 35m? Sansa lähti ihan hyvin noin 25m, kääntyi ja teki laatikon. Otin uuden lähetyksen haamu ja ääni, sama homma. Kolmannella menin vähän lähemmäs lähettämään ja nyt hyvin. Oli siis vaan liian pitkä matka pienelle. 3. ääniapu 25m?, tämä hyvä. 4. ääniapu 25m?, tämä myös tosi hyvä.

Nyt vaan ohjaajalle toistoja siihen, että pienet bordercolliet tekevät vauvahakua. Positiivista treenissä oli se, että Sansa paineli kovaa menemään, myös niillä omatekoisilla laatikoillaan ja selvästi käytti nenäänsä. Motivaatiota hommaan selvästi on sekä ohjaajalla, että koiralla : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti